Madeira tammikuussa

Lomailimme tämän vuoden tammikuun kaksi viimeistä viikkoa Madeiralla. Se on Portugalille kuuluva saari Atlantin valtamerellä, jonkin verran Kanariansaarista pohjoiseen. Matka oli omatoimimatka, mutta lensimme saarelle Tjäreborgin eli Thomas Cookin lennoilla.

Myös Finnmatkojen (nykyisin TUI) ja Finnairin lentoja olisi ollut tarjolla. Hinnat olivat muutaman kympin tarkkuudella kaikissa vaihtoehdoissa samat. Thomas Cookiin päädyin parhaiden aikataulujen vuoksi: lähtö Suomesta oli aamukahdeksalta, joten perillä oltiin jo puoliltapäivin. Vastaavasti paluulento lähti alkuiltapäivästä ja oli Suomessa iltaysiltä, kun muilla vaihtoehdoilla kotiinpaluu olisi ollut aamuyöstä.

Saarella on melko tasainen sää ympäri vuoden, ei koskaan kovin kuuma, mutta ei myöskään kovin kylmä. Tammikuun lopulla sää vastasi hyvää suomalaista kesää eli oli aurinkoista ja lämmintä noin 21 astetta. Saarelta löytää kyllä kylmiäkin paikkoja, ainakin tuohon aikaan vuodesta, jos kylmyyttä kaipaa. Saaren korkeimmilla vuorilla koimme vilpoisan kahdeksan asteen lämpötilan, jota kova tuuli vielä viilensi entisestään. Ja eräälle levadavaellukselle menomme peruimme, sillä päästyämme sen alkupaikkaan lämpötila oli vain neljä astetta ja lisäksi vettä satoi lähes vaakasuoraan. Sen verran talvi vaikutti, että uima-altaiden vesi oli tuolloin melko viileää. Ihan uimakelpoista kuitenkin.

Levadavaellukset ovat tämän saaren parasta antia. Levada on vanha vesikanava, jolla vuorilta tuodaan vettä viljelyksille ja asutuksen käyttöön muualla saarella. Levadoita Madeiralla on satoja, samoin erilaisia vaellusreittejä. Jotkut matkaavat saarelle nimenomaan vaeltelemaan, me haimme lähinnä lämmintä lomapaikkaa, mutta innostuimme kävelemään melko monta levadareittiäkin loman aikana.

Noista levadavaelluksista ja tarkemmin saaresta muutenkin  kirjoittelen tulevissa postauksissa. Tämä jääköön tällaiseksi yleisesittelyksi, ja vinkiksi, mikäli joku miettii helppoa lomakohdetta alkuvuoteen. Saari oli kaunis ja siisti, siellä oli helppo autoilla joka paikkaan, palvelut pelasivat ja lämmintä riitti juuri sopivasti. Ja ruoka oli hyvää, erityisesti espetada-vartaat!

Olimme loman ensimmäisen viikon Cais da Oliveira -hotellissa pienessä kylässä noin 10 kilometriä saaren pääkaupungista Funchalista itään. Se oli ihan siisti ja ok hotelli, omituisen tyhjä vain. Uima-altaalla saimme olla ihan kaksistaan.

Aah, näitä vartaita on niin ikävä!

Jo näin tammikuussa saarella alkoivat osa puista ja pensaista kukkia. Voin vain kuvitella, miten ihana kukkaloisto siellä on myöhemmin keväällä.

Joillain levadareiteillä on tunneleita, osa lyhyitä, osa pitempiä. 


Taustalla Funchalin kaupunki.


Funchalin kattoja.

Toisen viikon majailimme Pestana Village -hotellissa, joka sijaitsi noin kahden kilometrin päässä Funchalin keskustasta. Tämä oli huomattavasti ekaa hotellia vilkkaampi, RCI-lomaosakepaikka.

Kommentit

  1. Kiitos postauksestasi. Olemme lähdössä Madeiralle tammikuussa -17 ja matkakuume sen kuin lisääntyy....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Olisinpa itsekin lähdössä sinne taas tammikuussa! Kiva, että postauksesta oli iloa. Tarkoitus on ollut kirjoitella enemmänkin, mutta joulukiireet ovat nyt vieneet kirjoitusaikaa. Ehkä kuitenkin ehdin kirjoittaa lisää Madeirasta ennen matkaanne. Hyvää matkaa, saari on todella hieno paikka lomailla!

      Poista

Lähetä kommentti