Ventimiglian markkinat

Ventimiglia on ensimmäinen kaupunki Italian puolella Ranskan Rivieralta tullessa. Nizzasta sinne on matkaa noin 40 kilometriä. Eikä hätää, vaikkei käytössä olisikaan autoa, sinne kun pääsee junalla vaikkapa juuri Nizzasta reilussa puolessa tunnissa. Ventimiglia on lisäksi Ranskan "VR":n eli SNCF-junaverkoston päätepiste, joten sinne pääsee junalla edullisesti. 

Miksi sinne sitten kannattaisi mennä? Jo ihan italialaisen tunnelman vuoksi rajanvaihto kannattaa ainakin hetkeksi, jos lomailee Rivieralla. Ja jos kaipaa vielä parempaa syytä, on se kaupungin jokaperjantaiset markkinat. 

Markkinakojut levittäytyvät rantakadulle kilometrin mittaisena ketjuna. Tavaroita löytyy laidasta laitaan, on markkinakrääsää, mutta on myös hienoja nahkatuotteita: kenkiä, hanskoja, laukkuja. Hinnat ovat ostamiseen houkuttelevan edullisia. Jopa minä, joka yleensä matkoilla en innostu shoppailusta, ihan hullaannuin näillä markkinoilla. 

Ostin esimerkiksi tunikan (15 eur), huivin (2 eur) ja kahdet nahkahanskat (pinkit ja punaiset, 8 eur/pari). Kun Suomessa ostin viime viikolla 50%-alennusmyynnistä lähes vastaavanmallisen (mutta tylsemmän) tunikan, jolla oli alennuksen jälkeenkin hintaa yli 30 euroa, tuli suuri ikävä näille markkinoille ja harmittelin, etten ostanut sieltä paljon enemmänkin. 

Näissä kuvissa pieni pilkahdus markkinoista. 

Kaupungin ilme oli jo ihan erilainen kuin Rivieran kaupungeissa Ranskan puolella. Sellainen boheemimpi rähjäisyydessään. 
Joen toisella puolella valkeakattoiset ja -seinäiset markkinakojut kutsuvat luokseen.


Kuten liikennemerkki kertoo, alue on varattu markkinoille joka perjantai klo 8-20. Käytännössä useimmat kojut alkoivat keräillä tavaroitaan kasaan klo 16 aikoihin ainakin tuona perjantaina, kun me olimme siellä. 

Tottahan markkinoilta spinnereitä löytyy, vaikka minkälaisia. 

Ja lippalakkeja joka makuun.

Upeita miesten nahkakenkiä alle satasella. 

Kaikenmoista elintarviketta oli myös tarjolla. 

Keittiötarvikkeita.

Vaatekojuja jos jonkinlaisia. 

Rantakadun lisäksi kojuja haarautui parille muullekin kadulle. 
Jos markkinatavaroiden perusteella voi mitään päätellä Rivieran muodista -17, on ykkösvaate ehdottomasti housuhameinen haalari. Niitä oli tarjolla vaikka millaisia, yhdestä muistin ottaa kuvan eli tästä.

Osa kojuista toimi penkomisperiaatteella. 


Kymmenellä eurolla olisi saanut ostaa pienen työkalun, jolla saa vihanneksista tällaisia hienoa korkkiruuveja. Ruuvatun kolon voi sitten täyttää esim. salaatilla ja kinkulla, pilkkoa vihanneksen, jolloin saa makeita, vasemmassa reunassa näkyviä siivuja. Harmittaa, etten ostanut! Mutta silloin tuntui, että kapistus olisi vain hautautunut kotona laatikkoon ja ehkä niin olisi käynytkin, mutta nyt en voi ikinä tietää... 

Nämä värikkäät nahkalaukut houkuttivat suuresti, mutta jäivät lopulta ostamatta, kun olivat vähän liian isot minun makuuni. 


Käymisen arvoinen paikka, ehdottomasti!

Kommentit