Wild Wadin vesiriemuja Dubaissa

Koko Dubai on melkoinen huvipuisto huimine ostoskeskuksineen, mutta aloitan Dubai-jutut kuitenkin Wild Wadi -vesipuistosta. Se sijaitsee Jumeirah Beachilla kalliin (Jumeirah Beach Hotel) ja vielä kalliimman (Burj al Arab) hotellin kupeessa, mutta kauempaakin paikalle hurauttaa taksilla kätevästi ja edullisesti.

Taustalla Jumeirah Beach Hotel, jossa majoittujille huonehintaan sisältyy vapaa pääsy Wild Wadiin.
Kaikki tavarat lompakkoa myöten voi jättää pukukaappiin. Rannekkeeseen voi ladata rahaa, jolla maksaa ruoka- ja muut ostoksensa puistossa oleskelun aikana.

Vesipuistossa viihtymisen ehdoton edellytys on lämmin ilma ja vesi, ja niitähän Dubaissa riittää ympäri vuoden. Me olimme tuolla marraskuun alkupäivinä 2010 ja hyvin tarkeni illan hämärtyessäkin. Puistossa on "vesivuoristoratoja", joita mennään yhden tai useamman hengen renkailla. Välissä voi rentoutua uimarenkaassa istuen ja antaa virran viedä 360 metriä pitkän jokikierroksen läpi. Toki jos puistoon osuu kovin vilkkaana päivänä, on joessakin ruuhkaa eikä rentoutuminen välttämättä kovin helppoa. Hurjempaa vauhtia haluava voi kavuta Jumeirah Sceirah -torniin ja laskea sieltä 120 metrisen liukumäen, jossa nopeus nousee 80 kilometriin tunnissa. Todistetusti bikinien yläosat eivät kovin hyvin pysy paikallaan tuossa vauhdissa.



Tässä sai testailla "vesirodeokykyjään".

Auringonotto-/lököttelypaikkojakin löytyy.

Jalkansa voi antaa kalojen nypittäväksi. 

Taustalla näkyvästä Jumeirah Sceirah -tornista lähtevässä mäessä saa huimat vauhdit.





7 tähden Burj al Arab -hotelli näkyy hyvin Wild Wadista käsin. 
Tuohon Burj al Arab -hotelliin ei niin vain pääse piipahtamaan, mutta sinne on mahdollista mennä "iltapäiväteelle", alkaen n. 70 eur/hlö, kunhan tekee varauksen etukäteen. Meiltä vierailu jäi tekemättä, koska miehiltä edellytetään pukeutumista kauluspaitaan ja siisteihin kenkiin (sandaalit ja logolliset t-paidat eivät käy), eikä lomavarustukseen tullut sisällytettyä noista kumpaakaan.


Kuten Dubai muutenkin, puisto on värikkäämpi iltavalaistuksessa kuin päivällä.



Kommentit