Nollasta 240 km/h-nopeuteen viidessä sekunnissa

Marraskuussa 2010 vietimme kaksi viikkoa Dubaissa. Vuokrasimme pariksi päiväksi auton, jolla ajelimme esimerkiksi Abu Dhabiin. Abu Dhabissa oli F1-radan liepeille juuri avattu Ferrari World eli Ferrari-teemapuisto. Se oli silloin vielä niin uusi, etteivät kaikki laitteet toimineet ja pääsylipustakin sai siksi hieman alennusta.

Kuin kangastus, Ferrari-keidas odottaa.

Ferrari-valtakunta alkaa tästä.
Ferrari Worldissa on esillä ja myynnissäkin kaikenmoista Ferrari-tavaraa.

Ferrarin historiaa esitellään laajasti.

... myös 3D-elokuvien muodossa.


Paikan ehdoton kohokohta oli kuitenkin Formula Rossa, maailman nopeimmaksi mainostettu vuoristorata. Koska puisto oli noihin aikoihin tosiaan juuri avattu, oli vuoristoradassakin jotain säätämistä ja se oli välillä poissa toiminnasta. Onneksi se kuitenkin palautui käyttöön vierailumme aikana ja pääsimme kokemaan todellista vauhdin hurmaa.




Ferrari-auton muotoinen vaunu sinkoutuu liikkeelle melkoisella vauhdilla: Ensimmäisen viiden sekunnin aikana vauhti nousee 240 kilometriin tunnissa. Meillä oli vielä kyseenalainen ilo päästä vaunun ensimmäisiksi, joten kiihdytys tuntui - ja erityisesti poskissa. Hyvä, etteivät irronneet! Tästä videosta saa hieman tuntumaa, millaista meno on: Alonso ja Massa Formula Rossassa. Itse en yhtä rentoon suoritukseen pystynyt, puristin vain rystyset valkoisina tangosta koko ajon ajan.



Vuoristoratahurjastelun jälkeen tukassa riitti takkuja!
Ferrari Worldia en muuten jaksa suositella, mutta tuo vuoristorata on käymisen arvoinen.

Kommentit