Suloinen Slovenia

Meillä oli lennot Slovenian Ljubljanaan ja auto vuokrattuna viikon reissuamme varten. Matkan alun ja lopun hotellit oli varattu Sloveniasta, mutta keskivaihe jätetty improvisaation varaan. Niinhän siinä sitten kävi, että matkasta tuli enemmänkin Italian kuin Slovenian matka, mutta hienoja paikkoja ehdimme nähdä ja kokea Sloveniassakin.

Tässä muutamia palasia matkan alkuosasta.

Slovenialla on pieni kaistale Välimeren rannassa, ja sinne me suuntasimme ensimmäiseksi. Ensimmäisten öiden majoituksen olimme varanneet Belvedere-hotellista Izolan kaupungista. Jo matkalla lentokentältä hotellille kävimme tyydyttämässä romantiikan nälkää vierailemalla Predjaman linnassa. Linna on upeasti vuoren rinteeseen rakennettu - sitä on varmasti ollut aikoinaan kätevä puolustaa.

Predjama-linna ja Pace.

Tähän linnanpihaan on helppo kuvitella keskiaikaiset turnajaiset. 
Hotelli Belvedere oli perussiisti, mutta pienen pettymyksen aiheutti se, ettei se mikään rantahotelli ollutkaan, vaikka "ihan rannalla" sijaitsikin. Käytännössä rantaan oli useamman sadan metrin mittainen laskeutuminen eikä kivikkoinen ranta houkutellut tuota laskeutumista kovin usein tekemään. Hotellissa oli kuitenkin iso uima-allas, mikä lievitti pettymystä hieman.

Izolan kaupunki kuvattuna rannalta hotellille palatessa.
Toisena lähialueen nähtävyytenä kävimme Skocjansken tippukiviluolissa. Luolaan tehdään kolmenmittaisia (1,5 km, 2 km ja 3 km) opastettuja retkiä. Meidän valinta osui kolmen kilometrin mittaiseen. Lämpötila luolassa on alimmillaan noin +12 °C. Luolassa ei valitettavasti saanut kuvata, joten sen sisältä ei ole valokuvia blogiin laitettavaksi.

Luolan uloskäynnin liepeillä.
Aika monsteri!

Päivänvaloa ja lämpöä luvassa.

Luolan uloskäynnin luona oli tämä upea vesiputous. Joki kulkee luolan sisällä.

Luolan uloskäynniltä oli jonkin matkaa ylämäkipolkua...

... joka johti tälle 'funicolarille', jolla pääsi loppumatkan lähtöpisteeseen.
Vaikka matkamme ajoittui elokuun alkuun eli Euroopan lomasesonkiin ja hotellissa riitti vilskettä, oli Izolan kaupungissa rauhallista. 
Sloveniasta matkamme tosiaan jatkui Italian puolelle, esim. Venetsiaan ja Maranelloon, mutta niistä juttua joku toinen kerta.

Kommentit

  1. Tykkäsin tosi paljon jutustanne! Paljon hyviä pointteja ja hyödyllistä tietoa. Slovenia on upea maa ja idea autoilusta ympäri Slovenia on loistava. Yritän tehdä samanlaisen reissun tulevaisuudessa, sillä tykkään ajamisesta intohimoisesti.

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos! Kiva, että tykkäsit ja vielä kivempi, jos sait jutusta hyötyäkin irti. Slovenia on tosiaan kaunis maa ja sopiva autoiluun. Ja jos alkaa tuntua liian pieneltä, sieltä voi kätevästi jatkaa vaikkapa Pohjois-Italiaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti