Karibialla cruisaten

Paljon ehtii mahtua yhteen ja samaan Floridan matkaan, kun on nopea. Reilun parin viikon reissuun saimme mahdutettua Miamin, Miami Beachin, Key Westin, Evergladesin, Orlandon - sekä neljän yön Karibian risteilyn. Olimme ajoittaneet risteilyn loman loppuun sillä ajatuksella, että paikasta toiseen suhailun jälkeen se on hyvä tilaisuus rauhoittua ja rentoutua, olla tekemättä mitään. No, hieman toisin taisi käydä...

Keskimmäisenä meidän laivamme, Norwegian Sky. Vieressä muiden varustamoiden, samoja satamia kiertäneet alukset. Tässä ollaan parkissa Nassaussa, joka on myös laivamme kotisatama.

Risteily ajoittui marraskuun alkupuolelle, maanantaista perjantaihin. Reitti oli tämä: Miami - Bahamas/Freeport - Nassau - Great Stirrup Cay - Miami. Käytännössä siis laiva kynti merta aina öisin ja päivällä pääsi vierailemaan Freeportissa ja Nassaussa. Viimeiseen kohteeseen, Great Stirrup Cayhin, joka on laivayhtiön oma yksityissaari, emme päässeet kovan merenkäynnin vuoksi. Sinne kun ei päässyt isolla laivalla rantaan, vaan olisi pitänyt vaihtaa laivasta pienempiin veneisiin, joihin siirtymisen laivan henkilökunta katsoi liian vaaralliseksi tuulisella säällä. Viimeisestä kokonaisesta päivästä tuli siksi laivapäivä - ja sekin selvisi, että kyllä vain Karibiallakin voi palella!

Laivan sisäänkirjautumisesta täytyy antaa laivayhtiölle täydet 10 pistettä! Matkalaukut napattiin hyttikuljetukseen terminaalin ulkopuolella. Sisäänkirjautumistiskejä oli tajuttoman pitkä rivi ja tiskeille ohjaus toimi tehokkaasti. Ei aikaakaan, kun meillä oli hyttimme avaimet ja pääsimme astumaan laivaan.

Niin laivassa kuin hytissäkin oli tuttua ruotsinlaiva-fiilistä, mutta siihen yhtäläisyydet sitten nopeasti loppuivatkin.

Norwegian Sky, hytti nro 8210.
Näkymiä laivan kannelta Miamin satamassa.

Uima-allasaluetta. Pienempi, neliönmuotoinen allas oli varattu pelkästään aikuisten käyttöön.

Auringonottoa/kannella oleskelua häiritsi koleahkon sään ohella liian kovalla soinut musiikki.
Toki laivalla olisi voinut olla ihan vain tekemättä mitään, tai lainata vaikkapa kirjastosta pelejä tai kirjan ajankulukseen. Mutta joka päivälle löytyi myös melkoinen määrä järjestettyä ohjelmaa, aamusta iltaan. Meidän risteilystämme ei tullut odotusten kaltainen löhöilyristeily, sillä heittäydyimme melko lailla aktiviteetteihin mukaan.

Risteilyn yhden päivän ohjelma. Yhtä täynnä olivat kaikki muutkin päivät.
Heti ekana iltana, kun Miamin valot jäivät taakse, osallistuimme bingoon. Ja siinähän kävikin vallan onnekkaasti: $49,99 hintaisella paketilla voitimme $175!




Bingon ja monen muun aktiviteetin tapahtumapaikka.


Voittajan on helppo hymyillä.
Ensimmäinen pysähdyspaikka tuli meille ensikertalaisristeilijöille sen verran nopeasti, ettemme ehtineet tutustua retkitarjontaan, saati varata paikkaamme niille (tosin valikoimaan olisi voinut tutustua ja ilmoittautua paljon ennen risteilyäkin netin kautta). Siksi tässä ensimmäisessä paikassa, Bahamasaarten Freeportissa, pölähdimme laivasta ulos tietämättä yhtään, mitä tehdä tai minne mennä. Satamassa päädyimme ottamaan kimppataksikyydin 15 minuutin automatkan päästä löytyvälle rannalle ja sen viereiselle basaarialueelle.








Tämän matkapäivän illan pääohjelmana oli ravintolaillallinen yhdessä laivan à la carte -ravintoloista. Mutta taidan jättää laivan ruuat, juomat ja kustannukset toiseen postaukseen, kun tämä venyy nyt jo muutenkin kilometrin mittaiseksi.

Toisena satamana oli Nassau ja sitä varten ehdimme tutustua retkitarjontaan, päätyen Sea & See -retkeen.

Me ja muut turistit jonottamassa veneeseen, joka vei meidät alkumatkan retkestä.

Bahaman Atlantis-hotelli. Hyvin samanlaisen olimme nähneet pari vuotta aiemmin Dubaissa.

Tuossakin asuu joku julkkis, ehkä Cruisen Tomppa.

Tässä siirrytään toiseen veneeseen, jossa laskeuduttiin kannen alle ihmettelemään pinnanalaista elämää lasin läpi.



Veneretken jälkeen kierros jatkui kaupunkikierroksella ja päätyi ostosalueelle.


Meidän laiva tuossa oikealla. Freestyle cruising tarkoitti vapaamuotoista eli ei tarvinnut olla iltapukuja matkassa. Ja hyvä niin!

Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella - tässä tapauksessa naapurilaivan kannelta löytyi melko makea vesiliukumäki.

Illalla jännitettiin Deal or No Deal -peliä. Harmi vain, ettei itse päästy pelaamaan.

Viimeinen päivä kuluikin sitten, kuten jo alussa totesin, laivalla, koska maihin ei päästy. Tuuli oli tosiaan voimakas ja puhalsi kaiketi pohjoisesta, oli ainakin hyytävän kylmä. Koska ulkona ei tarennut olla, kulutimme aikaa sisätiloissa. Illalla Pace osallistui pokeriturnaukseen, mutta tällä kertaa voitto jäi saamatta.

Pokeriturnauksen alkukierroksia.

Tässä väki on kutistunut jo yhden pöydän ääreen mahtuvaksi. Ja Pace on vielä mukana!


Risteilyhän on periaatteessa all inclusive, mutta käytännössä kuluja kertyy siltikin. Näistä ja hinnoista muutenkin kirjoittelen joskus toiste. Risteilyä voi kyllä suositella kerran koettavaksi, mutta ei tästä syttynyt sellainen risteilykuume, että olisi pakko päästä toistekin. 

Kommentit