Frozen yogurt -herkkua oikeaoppisesti Turussa

Yksi herkku on ehdottomasti oman postauksensa arvoinen, ja se on frozen yogurt eli jäätelöjugurtti, jääjugurtti tai mikä sen oikea, vielä hieman puuttuva suomennos nyt onkaan.

Turkulaiset frozen yogurt -annokset! 

Postauksen arvoista varsinkin siksi, että vihdoin Suomessakin on ainakin kaksi paikkaa, josta tätä herkkua voi ostaa oikeaoppisesti: Jäägurtti Hangossa ja Turussa. Tosin ilmeisesti nämä myyntipaikat toimivat vain kesäaikaan, aukiolot kannattaa tarkistaa niiden Facebook-sivuilta. 

Tutustuin frozen yogurtiin ensimmäisen kerran 2011 häämatkallamme Yhdysvalloissa, ja se oli ihastusta samantien. Suomeen palattuani etsin tätä herkkua aina, missä liikuinkin, mutta turhaan. Tämän viiden vuoden aikana herkku on sentään ilmaantunut tännekin, mutta useimmiten sitä myydään määrämittaisina annoksina, joihin saa ottaa 1-3 höystettä. 

Se oikeaoppinen tapa on kuitenkin tämä: 1) pursotat haluamaasi frozen yogurtia (makuja on useita) valitsemasi kokoiseen kippoon paljon tai vähän, 2) höystät sen haluamallasi määrällä erilaisia herkkuja (hedelmiä, marjoja, karkkia, suklaata...), 3) punnitset annoksen ja maksat siitä painon mukaan. 

Höystevalikoimaa Miamissa 2012.

Jäägurtti Turussa Aurajoen rannalla.
Löysin tämän turkulaisen herkkupaikan ihan puhtaasti sattumalta viime kesänä, kun olin Turussa muuten vain. Tänä kesänä teimme sinne yhden yön reissun ihan vain Jäägurtin ansiosta! Ehkä ensi kesänä matkaamme herkuttelemaan Hankoon...


Ihana Jojo-frozen yogurt -paikka oli aivan hotellimme vieressä, kun Floridan matkalla 2012 majailimme Winter Gardenin kaupungissa Orlandon lähistöllä. Silloin taisi tulla herkuteltua tällä päivittäin... 

Winter Gardenin herkuttelupaikka.


Nyt siis kipinkapin Turkuun (tai Hankoon) herkuttelemaan. Haluan, että paikassa riittää asiakkaita niin, että pääsen taas ensi kesänä sinne herkuttelemaan!

Kommentit