Chicagon arkkitehtuuria jokiristeilyllä

Viisi vuotta sitten lähes näihin aikoihin (no, 16.9. tarkalleen ottaen) aloitimme reilut kolme viikkoa kestäneen Route 66 -reissumme. Se olikin eka matka, jolta pidimme blogia. Matkakertomus löytyy tästä. Täällä Pallon palasissa en kuitenkaan ole tuolta reissulta esitellyt mitään, joten nyt voisi olla täydellinen ajankohta alkaa nostaa sieltä joitakin kohokohtia ja esitellä niitä tarkemmin.

Reissu alkoi Chicagosta, ja siellä ensimmäisenä aamunamme osallistuimme Chicagon arkkitehtuurin keskittyvälle jokiristeilylle. Noita jokiristeilyjähän on Chicagossa vaikka minkälaisia, tähän päädyimme muistaakseni joidenkin tuttujen suosittelun perusteella. Ja oli kyllä hyvä valinta.



Olin selvittänyt risteilyaikatauluja jo etukäteen kotoa käsin. Aikaeron ansiosta olimme aamuvirkkuina liikkeellä Chicagon kaduilla jo paljon ennen ensimmäisen risteilyn alkua, joten kello 9 oli meille oikein sopiva risteilyn aloitusaika. Hotellimme sijaitsi ihan risteilyn lähtöpaikan lähellä, joten aamu-unisempikin olisi ehtinyt siitä tälle risteilylle. 

Risteily alkoi klo 9, ja kesti 1,5 tuntia.
Chicagon rouheus teki minuun suuren vaikutuksen. Ruosteiset sillat joen yli, monenlaiset pilvenpiirtäjät, aito ja hienostelematon fiilis!

Kuvassa etualalla oleva aaltoileva rakennus on nimeltään Aqua. 

Sää oli loistava, kuten kuvistakin voi päätellä. Syksyisen viileää noin aamulla kuitenkin oli, ja jossain vaiheessa risteilyä siirryinkin hetkeksi laivan sisätiloihin lämmittelemään. Lämpimän vaatetuksen puute vaivasi tällä kolmen viikon reissulla täällä alkupisteessä Chicagossa ja loppupäässä Kaliforniassa. Muutoin matkan varrella ei tarvinnut palella.









Keltainen rakennus, Chicago Merchanside Mart, oli valmistuessaan 1930 maailman suurin. Se on pinta-alaltaan noin kolme kertaa Itäkeskuksen kokoinen. Pentagon ohitti sen maailman isoimpana rakennuksena 1943.


Ripaus suomalaisuutta!

Näistä asunnoista on mukavat jokinäkymät.



Näiden kahden talon ensimmäiset 19 kerrosta on varattu autoille. 


Trump Tower. Hotelli, jossa yö maksaa alk. $555 + verot ym. Emme yöpyneet täällä. :)





Voi että, tuli näitä kuvia katsellessa ihan ikävä Chicagoon. Olisipa mahdollista päästä sinne taas!




Kommentit