Chicagon Papu

Viisi vuotta sitten 17.9. oli myös lauantai. Olimme edellisenä iltana lentäneet suoralla lennolla Helsingistä Chicagoon ja simahtaneet yöunille heti hotellille päästyämme kellon ollessa paikallista aikaa noin kuusi-seitsemän illalla. Lauantaiaamuna heräsimme aamuyöstä ja koska kroppa oli vielä täysin Suomen ajassa, ei auttanut muu kuin nousta ylös, kun olimme ensin katselleet useamman tunnin paikallisuutisista jotain murha-casea.


Aurinko oli vasta nousemassa, kun aloimme tutustua Chicagon Loop-alueeseen. Ensimmäinen kohde oli majapaikastamme Monaco-hotellista kävelymatkan päässä sijaitseva Millenium-puisto ja siellä teräksinen Papu, the Bean. Viralliselta nimeltään se on Cloud Gate.

Varhaisen ajankohdan ansiosta saimme ihailla sitä lähes kaksistaan, ihmispaljoudesta ei ollut tietoakaan. Ja on se kyllä mainio esine. Valtavan iso teräspallo, joka heijastelee kaupungin siluettia mitä makeimmalla tavalla.

Tässä todiste, miten aikaisin olimme liikkeellä. 

Siellä se odotti meitä!



Pavun alapuolella.



Pavun ihailun jälkeen ehdimme vielä hakea Starbucksista mitä parhaimmat aamujuomat, Caramel Apple Spicet, ennen jokiristeilyn alkamista. On niin harmillista, ettei tuota Caramet Apple Spice -juomaa saa läheskään kaikista Starbuckseista eikä varsinkaan Suomen paikoista. 


Kommentit