Edgewater Hotel, Winter Garden, Florida

Vihjailin jo aiemmin, että Winter Gardenissa sijaitseva Edgewater Hotel on melko omalaatuinen. Sitä se tosiaan on. Me löysimme sen, kun etsimme majapaikaksi Orlandon liepeiltä hotellia aamiaisella. Winter Gardenista, ja hotellilta, oli esimerkiksi Disney Worldiin noin puolen tunnin ajomatka.

Vuonna 1926 rakennetun hotellin sisällä majoittuja tuntee pääsevänsä osaksi perhettä, joka koostuu hotellin sen hetkisistä vieraista. Vanhan tyylisesti kalustetuissa ja sisustetuissa, tilavissa huoneissa saa toki olla aivan omassa rauhassaan, mutta aamupalalla muilta vierailta ei voi välttyä. Aamupalalle kun kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen.


Hotellin vastaanotto. Huoneen avaimen saimme kuitenkin varsinaisessa asuinkerroksessa, jonne mentiin alkuperäisellä 1920-luvun hissillä. Hissi oli manuaalikäyttöinen, harmi vain, ettei siitä ole valokuvaa!

Hotellin ala-aula vastaanoton yhteydessä. Hotelli rakennettiin alunperin läheiselle Apopka-järvelle kalastamaan tulleille matkalaisille. Kalastajat lienevät lämmitelleet takan äärellä retkiensä jälkeen.

Ihan hotellin vastaanoton vieressä on tämä ihastuttava vanhanajan jätskibaari, Scoops!



Seuraavassa kuvassa on hotellin toisessa kerroksessa sijainnut aula, jossa aamiainen nautittiin tuon ison, yhteisen pöydän ääressä. Jotta pöydässä varmasti olisi tilaa, oli aamiaisaika sovittava henkilökunnan kanssa etukäteen viimeistään edellisenä iltana. 

Suomalaiselle, varsinkaan jos ei ole aamuihminen, tällainen yhteisaamiaispöytä on vähän kauhistus. Sillä eihän amerikkalaisten kanssa voi olla tuppisuuna, vaan on osallistuttava smalltalkiin jo ennen aamuteetä. Toisaalta tämä toki tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua muihin vieraisiin. Selvisi, että kaikki muut olivat olleet hotellissa jo aiemminkin, ja majoittuivat tänne aina, jos oli asiaa Orlandon tienoille. 

Aamiaispöytä. Toisin kuin tässä kuvassa, joka on otettu aamiaisajan jälkeen, pöytä oli täynnä muitakin vieraita.

Aamupala tilattiin monipuoliselta listalta. Jos listalta kuitenkaan ei olisi löytynyt mitään omaan makuun sopivaa, olisi voinut tilata ihan mitä vain ja henkilökunta olisi sellaisen aamiaisen järjestänyt, ainakin seuraavaksi aamuksi. 

Myös hotellin johtaja istui jokaisena aamuna pöydässä. Häneltä saimmekin hyviä vinkkejä mm. polkupyörien vuokraamisesta. Meillä oli tarvetta pestä pyykkiä ja kun sitä jonain aamuna aamiaisella tiedustelimme, selvisi, että pyykinpesu onnistuu hotellissa ilman lisämaksuja. Ja niinhän se onnistuikin, hyvin näppärästi. 



Hotelli hallitsee Winter Gardenin keskustaa muita rakennuksia korkeampana.
Hotellilla on myös kiinnostava historia, sillä rakennus ei ole aina ollut pelkästään hotelli. Se siis valmistui 1926 ja avattiin 1927.

  • 1930-luvulla joka kerrokseen rakennettiin kalanpuhdistuspaikka kalastusvieraiden mukavuudeksi. 
  • 1940-luvulla Yhdysvaltain armeija majoitti rakennukseen 2. maailmansodan sotilaita, jotka olivat lähdössä ulkomaan komennukselle.
  • Sodan jälkeen hotellissa majoittuivat opettajat, joita tarvittiin siihen aikaan paljon aiempaa enemmän, koska maan koulutustasoa haluttiin nostaa. 
  • 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa hotelli majoitti Walt Disney Worldin rakentajia.
  • Hotellitoiminta loppui 1978.
  • Laajan remontin läpikäynyt hotelli avattiin uudelleen 2003.

Iltavalaistuksessa.

Meidän huoneen makuusoppi. Muita kuvia huoneesta ei valitettavasti tullut otettua.


Kommentit