Häävieraana Haikon kartanossa

Meillä oli pari vuotta sitten elokuussa ilo ja kunnia olla häävieraana Haikon kartanossa, Porvoossa. Tämä muistui mieleeni, kun luin pari viikkoa sitten Helsingin Sanomista jutun Haikon kartanosta.

Ennen näitä häitä olimme käyneet kartanossa kerran päiväseltään lounaalla, mutta juhlien yhteydessä myös yövyimme siellä. Häävieraille majoitusta oli tarjolla normaalihintoja edullisemmin. Varsinaisena juhlapäivänä emme ehtineet nauttia hotellin kylpylästä, mutta sunnuntaiaamuna parantelimme juhlien jälkeistä oloa hetken aikaa kylpylän altaissa.

Kylpylän uima-allas ei ole mitenkään mahdottoman iso, mutta koska ruuhkaa ei ollut, oli se ihan riittävä kooltaan. Ja vaikka onkin sisätiloissa, on siihen saatu kivasti tehtyä infinity-fiilistä. Ison altaan lisäksi mieleen jäi ihana poreamme.

Aiemmalla käyntikerralla nautimme lounaan kuvassa näkyvällä terassilla. Samassa ravintolassa oli tällä kertaa tarjolla aamiainen häiden jälkeisenä aamuna. 
Kartanorakennus tulosuunnasta päin.
Kartanorakennuksessa on myös hotellihuoneita (24 kpl) ja ainakin hääpari tietenkin yöpyi siellä. Me puolestaan majoituimme kylpylä- ja kongressihotellin puolelle, jossa valtaosa hotellin huoneista on. Tämä rakennus ei ulospäin ole kovinkaan hehkeä.


Meidän huonetyyppimme oli Superior, joka oli ihan mukava muuten, mutta ahdistavan pieni. Ison parivuoteen (tai  kahden yhteen siirretyn 90 cm:n sängyn) ympärille jäi juuri ja juuri kulkuväylä. Jos huoneen koko on tosiaan 21 m2, kuten nettisivuilla kerrotaan, on nuo neliöt omituisesti hukattu johonkin (nimimerkillä "Opiskeluaikoina asuin 18 m2 kämpässä, joka oli isompi"). Ilokseni huomasin samoilta nettisivuilta, että tämän vuoden toukokuussa on hotelliin valmistunut myös tilavampia Deluxe-huoneita, selvästikin kaksi aiemmin Superior- tai Standard-huoneina ollutta yhdistäen. Valitettavasti vain huoneen hintakin on sitten sen mukainen. 

Kartanon terasilta avautuu kaunis maisema. Taustalla kimmeltää Haikkoonselkä.

Nämä häät, joissa me saimme olla mukana, pidettiin rannalla sijaitsevassa Villa Haikossa. Vieraita oli arviolta noin 100, ja sellaiselle joukolle tämä juhlapaikka oli juuri oikean kokoinen. Juhlasalissa oli sopivan väljää, mutta kuitenkin riittävän tiivistä tunnelman ylläpitämiseksi. Kaikki vieraat mahtuivat samaan suureen tilaan, ja hääpari oli näköetäisyydellä. En oikein pidä niistä hääpaikoista, joissa vieraat joudutaan sijoittamaan useisiin eri huoneisiin, hääparin ollessa niistä yhdessä. Täällä sitä ongelmaa siis ei ollut, eikä kyllä mitään muutakaan ongelmaa.

Villa Haikko rannasta päin kuvattuna.

Villa Haikko kartanolta päin tultaessa.

Ruokailut ja kahvittelut sujuivat jouhevasti hovimestarin ohjatessa vieraat pöytä kerrallaan seisovaan pöytään.

Koska Porvoossa ollaan, oli tarjolla tietenkin Brunbergin suukkoja. 

Joutsenet olivat tekosellaisia, mutta kauniilta ne silti näyttivät. :) 


Juhlasalin isot ikkunat tuovat kauniin maiseman sisällekin.

Salissa oli tilaa bändille ja tanssillekin.


Kaikki häät, joihin olen päässyt osallistumaan, ovat olleet ihania juhlia. Tunnelma syntyy ennen kaikkea hääparin onnesta ja häävieraiden riemusta. Paikalla ei niinkään ole väliä. Mikäli kuitenkin haluaa häilleen kauniin, perinteisille häille täydellisen paikan ja on siitä valmis maksamaan (en tiedä, mitä juhlat täällä maksavat, mutta tuskin lienevät halvimmasta päästä), niin tätä paikkaa voin ainakin häävieraan näkökulmasta suositella. Olen todella iloinen, että nämä häät antoivat tilaisuuden tutustua Haikon kartanoon hieman paremmin. 

Kommentit