Helkatti - kissakahvila Helsingissä

Tämä oli toinen vierailuni Helsingin kissakahvilaan, ja ensimmäinen sen äskettäin valmistuneen remontin jälkeen. Aiemmin kahvilan sisustus oli ollut hieman valju, mutta nyt se on kaikkea muuta. Kahvila henkii ihanalla tavalla suomalaista maalaisuutta koivurunkoisilla kiipeilypuilla, maitotonkilla ja seinäraanulla. Kissoille on kiitettävän paljon suojaisia piilo- ja tarkkailupaikkoja. 

Tämä kuva on otettu kurotellen katonrajaan, josta roikkuvalla hyllyllä nukkui Pete-kissa. 
Olimme paikalla klo 16, mikä oli kissoista nauttimisen kannalta kenties päivän huonoin aika. Kaikki kissat olivat ruokailun jälkeisellä levolla kuka missäkin, joten leikkikaveria niistä ei saanut. Kissojen etsimisessä oli toki oma jännityksensä, niin hyvin ne olivat piiloutuneita. 


Kahvilanakin paikka toimii mainiosti, nauttimani voileivät olivat herkulliset. Jos on tulossa kahvilaan hieman kauempaa ja vartavasten, kuten minä ystäväni kanssa, kannattaa tehdä varaus. Sillä varmistaa, että varmasti pääsee sisälle. Keskiviikkona neljän ja viiden välillä ovelta jouduttiin käännyttämään melko monta tulijaa pois, koska kahvila oli täynnä. 

Yksi istumapaikka meni tässä. 

Kissojen hoitohuoneessa lepäili muutama raitaturkki...

... muun muassa toinen kahvilan tuoreista tulokkaista eli pennuista, tässä konkarin hellässä huomassa.

Tyylilyyli oli löytänyt tyylikkään unipaikan saavista.

Hän on Herkules, toinen kahvilan pennuista.
Kahvila on auki tiistaista lauantaihin klo 11-19. Ajankohtaisia tietoja löytyy parhaiten kahvilan Facebook-sivuilta. Laskun loppusummaan lisätään 5 euroa kissanhoitomaksua per asiakas. Kissojen karkaaminen estetään kahden oven taktiikalla: tuulikaapin sisempi ovi on aina lukossa ja henkilökunta avaa sen, kun asiakkaita tarvitsee päästää sisään tai ulos, varmistaen, että ulompi ovi on samaan aikaan kiinni. 


Kommentit