Eräjorman unelma Springfieldissä

Yhdysvalloissa on lukuisia Springfield-nimisiä kaupunkeja, taitaa olla melkein joka osavaltiossa omansa. Eipä ihme, että minäkin ensin varasin meidän Route 66 -reissuamme varten majapaikan väärän osavaltion Springfieldistä. Onneksi huomasin virheen ennen matkalle lähtöä ja sain varattua majoituksen oikeasta kaupungista.

Tämä Missourin Springfield oli meille lähinnä läpiajo- ja yöpymispaikka St. Louisin ja Oklahoma Cityn välillä. Opaskirja vinkkasi kuitenkin mielenkiintoisesti ("One place you have to see to believe") eräästä kaupasta, joten piipahdimme siellä, ennen kuin jatkoimme matkaamme.

Kyseessä oli BASS Pro Shops Outdoor World, jota kuvaillaan "kaikkien ulkoilutarvikeliikkeiden isoisäksi". Näinä aikoina, kun ihmiset siirtyvät hankkimaan tavaransa entistä useammin netistä, lienee kivijalkakauppojen tulevaisuuden menestys tämän liikkeen kaltaisissa elämyksellisissä paikoissa.

Sillä sen lisäksi, että liikkeestä löytyy aivan varmasti kaikki, mitä luonnossa liikkujat, kalastajat, metsästäjät, ulkoilijat ja niin edelleen, osaavat tarvita, löytyy sieltä monenlaista muutakin. Kuten vaikkapa täytetty karhu, eläviä kilpikonnia, kaloja ja alligaattori, Nascar-ralliauto ja mitähän kaikkea muutakin!


Kommentit