Freixenetin viinitila Barcelonan liepeillä

Vierailimme Freixenetin [fresh-e-net] cava-viinitilalla keväällä 2014, kun lomailimme viikon verran Barcelonassa, tai oikeastaan sen viereisessä Castelldefelsin kaupungissa. Barcelonasta on noin 40 minuutin automatka Sant Sadurni d'Anoian kylään, jossa viinitila - tai paremminkin tehdas - sijaitsee.

Vierailu tänne pitäisi - ja kannattaa - varata etukäteen. Me emme niin tehneet, kun minua ennalta sovitut aikataulut ahdistavat lomalla. :) Pääsimmekin tehdaskierrokselle ilman ennakkovarausta ihan täysin tuurilla. Saavuttuamme kylään suuntasimme sen turisti-infoon, josta ystävällinen virkailija soitti viinitilalle ja selvisi, että klo 15 samana iltapäivänä siellä alkaa englannikielinen opastus jollekin opiskelijaryhmälle. Mahduimme onneksemme siihen mukaan.

Odotellessa oli sopivasti aikaa tutustua pieneen kylään, syödä lounas sekä poiketa paikallisen suklaatehtaan puodissa. Suklaatehtaaseenkin järjestetään kierroksia, mutta myöhästyimme muutamalla minuutilla yhden kierroksen alusta ja seuraava olisi mennyt päällekkäin Freixenet-kierroksen kanssa.


Simón Collin suklaatehtaan myymälä. 

Suklaata oli vaikka minkälaisessa muodossa.

Freixenetin viinitehdas on vaikuttavan kokoinen rakennelma.


Kierroksen alussa kuullaan tietoa viinin valmistuksesta, samoin kuin Freixenetin 100-vuotisesta historiasta. 
Vanhimmat pullot ovat keränneet pölyä vuosikymmenten ajan.

Yleisinfo-osuuden jälkeen laskeuduttiin viinikellareihin.


Viinikellarista löytyi monen ikäisiä pulloja mielettömiä määriä. En muista enää lukuja, mutta on niitä vähintään kymmeniä tuhansia. Tehtaan nykyinen vuosituotanto on 90 miljoonaa pulloa!


Tässä hieman uudempia viinihyllyjä.
Kierroksen lopuksi tulee hieman lepuutusta jaloille, sillä silloin hypätään tällaiseen "junaan" ja lähdetään kiertämään tehtaan tuotantotiloja.Tehdas se on viinitehdaskin. Kierros päättyi tietenkin cava-maistiaisiin. Ja kyllähän se maistui hyvälle!
Kommentit