Huutokauppakeisarin huudeilla

Kesällä 2014 oli Jyväskylässä Asuntomessut. Siellä käyntiin oli kätevää sovittaa vierailu Uuraisten Hirvaskankaalla sijaitsevaan, nykyään koko Suomen tuntemaan Palsanmäkien huutokauppaan. Saman ajatuksen oli tainnut saada muutama muukin, sillä väenpaljous huutokaupassa oli melkoinen.

Tosin jos väkimäärää vertaa siihen, mitä tämän kauden viime kesänä kuvatuissa jaksoissa on näkynyt, meidän vierailun aikaan oli lähes väljää. Ei kuitenkaan toivoakaan tuolloinkaan, että auton olisi saanut mahtumaan parkkipaikalle. Huutokauppahallille vievä Tervatehtaantie on kapea hiekkatie, mutta niin vain sen varrelle oli meidän jätettävä automme ja käveltävä loppumatka perille.

Olimme paikalla puolisen tuntia ennen huutokaupan alkua. Jos oli myytäviin esineisiin tutustuminen tungoksessa melko haastavaa, oli itse huutokauppaan osallistuminen lähes mahdotonta. Koska saavuimme paikalle niin "myöhään", jouduimme pihan reunalle. Meklari ei käytä mikrofonia, joten huutojen seuraaminen pihan perukoille oli vaikeaa. Ei nähnyt, mikä esine milloinkin oli huudettavana, eikä kuullut, missä hinnoissa huudot menivät.

No, emme tuonne mitään huutamaan varsinaisesti menneetkään. Pääasia oli nähdä paikka, tavata Suomen oma MacGyver-Markku, aistia paikan tunnelmaa, syödä makkaraa ja vain nauttia olosta. Siihen tavoitteeseen pääsimme täydellisesti. Ja huutokaupan edetessä väkimääräkin alkoi vähentyä ja loppupuolella mahduimme jo sisällekin sitä seuraamaan.

Yksi iso pettymyskin käyntiin mahtui! Viimeinen kuva paljastaa, mikä se oli.Väkeä riitti pihalla...

... ja parkkipaikalla autoja.

Idolin tapaaminen

Päivän vetonaulana toimi tämä vanha tivolilaite.

Tarjolla oli myös valikoima pikkuautoja.


Voi ei! Rähmäpullat olivat loppu. Olisimme halunneet nähdä, millaisia ne ovat, ja ennen kaikkea tietysti, miltä ne maistuvat. Tässä painavin syy mennä tänne joskus vielä uudestaankin.


Kommentit