Maailman korkeimmassa rakennuksessa - Burj Khalifa, Dubai

Dubain matkastammekin on jo useampi vuosi aikaa, sillä olimme siellä marraskuussa 2010. Saman vuoden tammikuussa käyttöön otettu pilvenpiirtäjä on säilyttänyt ykköspaikkansa maailman korkeimpana rakennuksena.

Pilvenpiirtäjä on 828 metriä korkea ja siinä on 162 kerrosta. Tuolloin 2010 turistit pääsivät vierailemaan tornin 124. kerroksessa, 442 metrin korkeuteen. Nyt on tarjolla myös kalliimpia lippuja, joilla pääsee vielä korkeammalle eli kerrokseen 148, 555 metriin. Tällä tasolla oleskelu on rajattu puoleen tuntiin, mutta alemmalla tasolla voi olla niin kauan kuin haluaa. Maisemien ihailuun saa kulumaan jonkin verran aikaa, mutta ainakaan aiemmin siellä ei ollut pienen matkamuistokaupan lisäksi muuta ajankulua.

Hissiliput kannattaa varata etukäteen, muuten vuoroaan voi joutua odottamaan useamman tunnin, tai jättämään menemisen seuraavaan päivään. Toisaalta tornin juurella on hervottoman iso ja mahtava Dubai Mall, jossa odotteluajan saa kyllä helposti kulumaan. Iltakuudesta eteenpäin kauppakeskuksen ja tornin edustalla olevassa altaassa, Dubai Fountainissa, on puolen tunnin välein huikea suihkulähde-esitys, jossa vesi saadaan tanssimaan musiikin tahtiin.

Me ostimme liput paikan päältä alkuiltapäivästä ja saimme ne klo 21 "nousuun". Jos ei halua odotella, voi torniin ostaa myös "immediate entry" -liput, joilla siis pääsee heti seuraavaan lähtöön. Näiden lippujen hinta on noin kolminkertainen (300 AED, n. 73 eur) normaalilippuun (125 AED, noin 30 eur) verrattuna.

Dubai on melko yksitoikkoinen, hiekkainen, väritykseltään, kun sitä katselee päivänvalossa. Illan pimettyä kaupungin valot muuttavat ilmeen aivan toisenlaiseksi. Niinpä ehdottomasti suosittelenkin torniin menoa vasta pimeän aikaan.


882 metriä on pitkä matka ylöspäin.

Tornin juurella on Dubai Mall (kuvassa vasemmalla) sekä Dubai Fountain, jossa on ilta-aikaan puolen tunnin välein hienoja suihkulähde-esityksiä. Tältä kaupunki näyttää iltavalaistuksessa tornista käsin katsottuna.

Suihkulähde-esityksiä voi ihailla myös tästä vinkkelistä. Musiikki vain kuuluu korkealle melko vaimeana.

Katselutasanteelta on vielä melkoisesti matkaa ihan huipulle.


YouTubesta löytyy muuten paljon videoita noista Dubai Fountainin suihkulähteistä. Tässä esimerkiksi yksi niistä.


Kommentit