Malediivien matkailumainos

- Entä jos se on samanlainen pettymys kuin Bali oli? kysyi mieheni, kun kerroin varanneeni meille lennot Malediiveille.
- Ei ole. Ei voi olla, vakuuttelin. Tietoni pohjautuivat puhtaasti mainoksiin ja mielikuvaani Malediiveista, todellisuuspohjaa niillä ei ollut. Niinpä pieni epäilyksenpoikanen alkoi itää mielessäni samalla, kun surffailin meille majapaikkaa ja yritin perehtyä Malediivien maantietoon.

No, ei ollut Malediivit pettymys, ei todellakaan. Päinvastoin. Se oli juuri sitä, mitä uskalsin toivoa ja ripauksen enemmänkin. Sen verran pelasin kyllä varman päälle majoituksen valinnassa, että päädyin hotellisaareen asutun saaren sijaan.Perinteisesti Malediiveilla on ollut turisteille majoitusta vain yksityisten hotellien omistamilla saarilla, joissa tyypillisesti on yksi lomakeskus (resort) per saari. Aivan viime vuosina on matkailua levitetty myös asutuille saarille rakentamalle niillekin hotelleja ja muita majapaikkoja. Hinnassa on huima ero: hotellisaarilla eli resorteissa majoitus maksaa noin kymmenkertaisesti ja enemmänkin sen mitä asutuilla saarilla.

En tiedä, olisinko joutunut pettymään vaikkapa roskaisuuteen tai likaisuuteen noilla asutuilla saarilla, vai olisiko niilläkin ollut yhtä paratiisimaista, mutta en tosiaan nyt halunnut ottaa sitä riskiä.

Lukuisista vaihtoehdoista päädyin Pohjois-Malen atollilla sijaitsevaan Meeru-saareen. Atolleja Malediiveilla on 26 ja niissä yhteensä 1190 saarta. Saarista 187 on asuttuja ja 106 on resort-saaria. Alkuun tuntuikin kuin olisi etsinyt neulaa heinäsuovasta, kun yritin valita kohdesaarta.

Mitä kauempana saari on Malén kansainvälisestä lentokentästä, sitä kalliimpi on siirtymä lentokentältä saarelle. Tämä oli tärkeimpiä syitä siihen, että rajasin etsinnän Pohjois-Malen atolliin, jossa myös lentokenttäsaari sijaitsee, sekä muutaman lähiatolliin. Pohjois-Malen atollin Meeru alkoi erottua joukosta hieman edullisemman hintansa ansiosta: sieltä sai veden päällä olevan villan all inclusive -paketilla samaan hintaan kuin muilta saarilta ns. perusmajoituksen pelkällä aamupalalla tai puolihoidolla. On tosin syytä huomauttaa, että tein hintavertailuja ja varauksen vain pari viikkoa ennen matkaa ja marraskuun alkuun eli vielä juuri ja juuri varsinaisen sesongin ulkopuolelle. Ei aavistustakaan, miten Meeru pärjää hintakilpailussa yleisemmin, mutta Lonely Planetin opaskin on sen merkinnyt alempaan hintaluokkaan.

Yksi näistä "mökeistä" oli meidän lomakotimme.

Ehkä Meeru ei täytä todellista superluksusta ja täydellistä omaa rauhaa etsivien, viiden tähden hotelleihin tottuneiden odotuksia ylellisyydestä, mutta minunlaiselleni perusmatkaajalle, jonka tyypillisellä majapaikalla on korkeintaan kolme tähteä, tämä saari tarjosi kyllä täydellisen luksuskokemuksen. Ja luulen, että saman olisin kokenut saaren muissakin majoitustyypeissä, vaikka veden päällä olevan villan ehdoton bonus olikin yksityinen terassi, jossa sai olla aivan omassa rauhassaan, mitä nyt satunnainen snorklaaja saattoi mennä sen alapuolelta.

Antaa nyt kuvien kertoa lisää tästä saaresta, ja minä kirjoittelen lomasta saarella, kuinka sinne matkasimme jne., lisää joskus myöhemmin. Tälle saarelle pääsee myös valmismatkoilla ainakin Tuin (ent. Finnmatkat) kautta. Omatoimisesti sesongin ulkopuolelle järjestettynä matka tuli muutaman tuhannen euroa halvemmaksi, ja jotenkin olen kokenut, että omatoimimatkaaja saa parempaa palvelua kuin massan mukana menevä. En tiedä, onko muilla samanlaisia kokemuksia.

Tämä juttu on nyt kuin mikäkin matkailumainos, mutta en mahda mitään. En voi kuin suositella! Kallis ja kaukana, siinä ainoat miinukset. Mutta koska saarella ei oikein ole mitään ostettavaa eikä muutenkaan rahanmenoa täysihoidon ansiosta, kului meilläkin kymmenen päivän aikana vain 70 dollaria, joista 30 postikortteihin ja -merkkeihin ja 20 snorklausvälineiden vuokraan (10 USD/pv).

Ateriat aamiaisesta illalliseen nautimme tällaisissa maisemissa.

Yksi ehdottomasti parhaista jutuista saarella oli, että siellä ei tarvinnut kenkiä, vaan joka paikkaan voi kävellä paljain jaloin!Tällä uima-altaalla tuli vietettyä paljon aikaa. 


Laiturin päässä olevat rakennukset ovat spa-hoitoloita.

Saaren vehreys yllätti!


Vesi oli kuin kristallia.


Kommentit