Singaporen Chinatown

Ennen Singaporen Chinatownia olin kokenut pari Chinatownia Yhdysvalloissa, esim. San Franciscossa, ja ollut hieman pettynyt niihin. Siksi en odottanut ihmeitä Singaporenkaan Chinatownilta, mutta sehän olikin ihmisiä ja tavaroita kuhiseva muurahaispesä, joka valloitti minut hetkessä.

Ei edes haitannut se, että ensimmäisen kerran siellä vieraillessani olin kuumeessa ja liikkeellä vain Buranan voimin. Huonoa tuuria oli kyllä se, että kun pari päivää myöhemmin, kotiinpaluupäivänä, kävimme siellä toisen kerran, olin minä silloin terve, mutta mies puolestaan kovassa kuumeessa! Toivottavasti joskus koittaa mahdollisuus käydä siellä, ja koko Singaporessa, uudestaan täysissä ruumiin voimissa.

En oikein tiedä, mikä tässä Chinatownissa niin puraisi. Se vain oli yhtäkkiä niin erilainen oma maailmansa keskellä kliinin siistiä Singaporea. Muutaman korttelin alueella on vieri vieressä kauppoja, jotka myyvät kaikkea mahdollista Made in China -krääsää. Ravintoloita ja kahviloita riittää myös.

Pitkälti kuumeen aiheuttamasta voimattomuudesta johtuen tuolla ei tullut tehtyä paljonkaan ostoksia, mutta tuon tavaramäärän ihasteleminen ja ihmetteleminen oli oma ilonsa.


Kommentit