Talo Ranskassa

Olimme kesäkuun ensimmäisen viikon Ranskan Rivieralla, Nizzan liepeillä, anopin 70-vuotisjuhlamatkalla. Saavuimme sinne parilla eri lennolla ja yksi neljän hengen sakki ajeli autolla Euroopan halki. Kaikkiaan meitä kokoontui Ranskaan 13 henkilöä, yhdeksän aikuista ja neljä 10-14-vuotiasta lasta. Olimme vuokranneet majapaikaksi talon, johon me kaikki mahduimme.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuokrasin talon ulkomailta, mutta onnistuneen kokemuksen perusteella ei todellakaan jää viimeiseksi kerraksi.

Matkan järjestelyt alkoivat alkuvuodesta. Ensimmäiset meistä hankkivat silloin lentoliput Nizzaan, mikä hyvin lukitsi kohteen ja ajankohdan.  Majapaikan etsiminen alkoi vasta sitten, ja alkuun olin sen suhteen hieman epätoivoinen. Ryhmän vaatimukset kun vaikuttivat melko mahdottomilta. Piti olla tietenkin riittävästi tilaa kaikille, riittävän monta kylpyhuonetta/vessaa, sijaita mielellään lähellä jotain, esimerkiksi rautatieasemaa, ja ennen kaikkea ei saa maksaa kuin 1500 euroa viikolta.

Tuo budjetti teki asiasta haastavan. Kyllä tuolta Nizzan liepeiltä taloja löytyy, isollekin porukalle, ja hyvällä sijainnilla, mutta vuokrahinnoissa ei sitten ole enää mitään tolkkua. Vuokra per YÖ voi olla tuon 1500 euroa tai enemmänkin.

Melkoisen etsimisen jälkeen löytyi sitten tämä, mihin lopulta päädyimmekin. Sijainnista jouduimme tinkimään, mutta se ei loppujen lopuksi haitannut. Kahdeksalta yöltä majoitus maksoi 1700 euroa, sisältäen loppusiivouksen ja kaikki muutkin kulut.

Talo sijaitsi noin 30 kilometriä itään Nizzan lentokentältä, kutakuinkin suoraan Monacon yläpuolella. Lähin suurempi marketti, Carrefoure, ruokaostoksia varten olikin Monacossa. Lähimmässä kylässä, La Turbiessa, noin neljän kilometrin päässä sijaitsi pienempi - ja kalliimpi - lähikauppa, josta ostimme pienemmät hankinnat.

Koska kävelymatkan päässä ei ollut kauppoja tai juna-asemaa, olimme autokyytien varassa. Meillä oli vuokrattuna kaksi autoa ja kolmantena oli Suomesta Ranskaan ajaneen sakin auto. Kolmen auton taktiikka toimi sikäli hyvin, että kaikkien ei tarvinnut olla aina samassa paikassa, vaan jakauduimme välillä pienempiin ryhmiin tutkiessamme aluetta. Tietenkin autonvuokrat toivat oman lisänsä kustannuksiin, noin 300 euroa per auto, mutta tulihan niiden mukana täysi vapaus liikkumiseen.

Talo vuokrattiin VRBO:n (HomeAwayn) kautta, ja kaikki meni moitteettomasti. Talo vastasi täysin esitteen kuvia ja kuvausta. Yksi makuuhuone lisää olisi tehnyt siitä täydellisen meidän isolle sakillemme, sillä nyt kaksi joutui nukkumaan olohuoneen sohvilla, mutta toisaalta ihanan iso uima-allas hyvitti tätä puutetta. Muutenkin se suht vähäinen aika, mitä talolla hereillä ollessa vietettiin, kului pääosin sen isolla terassilla uima-altaan äärellä.

Talon sijainti osoittautui varsin ihanteelliseksi varsinkin Nizzan itäpuolisen Rivieran sekä Monacon tutkailuun, ja niillä alueilla enimmäkseen liikuimmekin. Talon editse kulki myös mainio patikointireitti, josta kirjoittelen tarkemmin joskus myöhemmin. Juttuja on tulossa myös monista ihanista paikoista, mitä tuon viikon aikana ehdimme nähdä. Jäin aivan Ranskan Rivieran lumoihin, ennen kaikkea jylhän luonnon takia.

Talomme uima-allas oli ihanan iso. Joku mittasi sen pituudeksi 8,5 metriä ja leveydeksi 4,5 metriä. Syvässä päässä se on yli 2 metriä syvä. 

Talomme etupihalle mahtui hyvin käytössämme olleet kolme autoa, joista kuvassa paikalla vuokra-autot.

Pihapiiri oli lukitun portin takana. Saman portin takana oli pari muutakin taloa.


Sisäkuvia ei tullut otettua lainkaan, kaipa siksi, että vietimme tosiaan kutakuinkin kaiken ajan ulkona. Tämä ja muut sisäkuvat ovat siksi VRBO:n nettisivuilta, mutta vastaavat täysin todellisuutta (paitsi että ovat siistimpiä, kun meidän tavaramme eivät ole sotkemassa kuvaa :) ).

Keittiö.

Yksi makuuhuoneista.

Terassi, jossa tuli vietettyä aikaa.

Maisema oli vuoristoa joka puolella. Talo sijaitsee noin 600 metrin korkeudessa meren pinnasta.


Tässä linkki talon esitteeseen VRBO:n sivuilla: 


Kommentit