Cap Ferratin ympäri kävellen

Olimme lomalla Nizzan liepeillä vuosi sitten kesäkuun alussa. Heti loman perään kirjoittelinkin tänne blogiin jo useamman postauksen paikoista, joita tuli viikon aikana nähtyä koettua. Jotenkin sitten blogin päivittäminen jäi muiden kiireiden jalkoihin ja muun muassa tämä ihana patikointireitti jäi silloin kuvaamatta. Mutta korjataan tilanne nyt. 

Palasin nimittäin haaveissani tämän kävelyreitin maisemiin tarpoessani eilen sohjoisella lenkkipolulla. Olisipa ihanaa lentää Nizzaan ja kävellä tämä reitti uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan. Mahtaisikohan sen maisemiin jossain vaiheessa turtua? 

Cap Ferrat on noin 200 hehtaarin kokoinen niemi Nizzasta kymmenisen kilometriä itään eli Monacoon päin. Vanhasta kalastuskylästä on kehittynyt miljonäärien suosima asuinpaikka ja niemi onkin täynnä mitä upeimpia huviloita. Ne tosin ovat kätkeytyneet sinne erittäin hyvin. Ensimmäisen kerran tutustuimme niemeen autolla ajellen - emmekä nähneet mitään. Kaikki talot kätkeytyvät korkeiden muurien taakse ja portitkin ovat niin umpinaisia, ettei niistä näe taloista pilkahdustakaan. 

Autoillessa ei muutenkaan saa mitään vihjettä, millaisen patikointihelmen tämä niemi pitääkään sisällään. Kävelyreitti kulkee ihan rantaa pitkin koko niemen ympäri. Pituutta reitille kertyy noin kuusi kilometriä. Länsipuoli reittiä on hyväkuntoista polkua, jossa on jonkin verran rappusia ja välillä ehkä juurakoitakin, ei siis sovellu pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa kuljettavaksi. Itäpuoli on sen sijaan tasaista tietä, maisemiltaan kyllä tylsempää, mutta tosiaan esteetöntä kulkua. 

Kun auton laittaa parkkiin ja hakeutuu rantaa myötäilevälle kävelyreitille, maisemat mykistävät - mykistivät ainakin meidät. Alla muutamia kuvia reitin varrelta. 

Cap Ferratin niemi kuvattuna kauempaa rannikolta. 

Kävelyreitti luikertelee ihan rannassa ja mukailee niemen länsipuolella rannan muotoja. 

Kuvassa erottuu juuri ja juuri joitakin niemen taloista. Niemen kärjessä on majakka ja siitä eteenpäin (tai sinne asti, jos niemen kiertää toiseen suuntaan) reitti on tasaista ja leveää. 

Niemen kärjessä on hotelli Grand Hotel du Cap-Ferrat, jonka auringonottopaikkoja kuvassa näkyy. Edullisimmillaan tuossa Four Seasons -hotellissa yöpyy noin 450 eurolla. Saint-Jean Cap Ferrat

Niemessä on myös kiva, pienehkö hiekkaranta. 
Lisätietoja löytää vaikkapa täältä:
https://www.activeazur.com/hiking/south-france/saint-jean-cap-ferrat
Reitin osaa kulkea eksymättä läpi ilman karttaakin, mutta halutessaan kartan saa niemen alussa olevasta infopisteestä.

Kommentit