Alppiruusuviidakossa

Oi että, millainen kätketty helmi pääkaupungissamme onkaan! Alppiruusupuisto Helsingin Haagassa on suorastaan epätodellinen kokemus. Miten voi olla, etten ollut edes kuullut koko puistosta aiemmin? 

Pari päivää sitten kuuntelin töistä kotiin ajellessa Ylesuomea radiosta ja lähetyksessä toimittaja oli vierailemassa tässä Alppiruusupuistossa jonkun biologin kanssa. Heti kotiin päästyäni googlasin, missä tällainen puisto oikein mahtaa olla, ja eilen lauantaina suuntasin sitten paikan päälle. 

Puisto löytyy suunnilleen osoitteen Laajansuontie 37, Helsinki, paikkeilta. Parkkipaikkaa siellä ei ole, mutta auton saa pysäköityä kadunvarteen. Lauantai-iltapäivästä väkeä oli paikalla melko runsaasti, mutta ei kuitenkaan ruuhkaksi asti. Puhutuista kielistä päätellen turisteille tästä puistosta kerrotaan, sillä valtaosa vierailijoista tuntui olevan heitä.

Tämä upea puisto on juuri tällä hetkellä parhaimmillaan, sillä alppiruusut kukkivat vielä runsaasti tällä kahdeksan hehtaarin alueella. Yksi osa puistoa on täytetty atsaleoilla, ja myös ne kukkivat juuri nyt kaikissa mahdollisissa väreissä. Radio-ohjelmasta kuulin, että ilmeisesti viime vuonna kukinto oli ollut erityisen loistokas. En pysty edes kuvittelemaan, miten upea se silloin on ollut, sillä olin valtavan vaikuttunut jo tästä nyt näkemästäni. 

Puisto on varsinaisesti Helsingin yliopiston kasvinjalostuksen koealue, mutta se on myös täysin vapaasti avoinna yleisölle. Ensimmäiset alppiruusut on istutettu puistoon 1975 - radio-ohjelmassa kerrottiin, että silloin istutettiin 3000 Himalajalta ja Koreasta tuotua alppiruusun taimea. 

Luulenpa, että nyt kun tiedän puiston olemassaolosta, tulee tästä joka-alkukesän pyhiinvaelluskohteeni.

Alla olevat kuvat on otettu puhelimen kameralla ja vierailun ajankohdaksi sattui pilvinen sää. Toivottavasti näistä saa kuitenkin edes pienen ajatuksen, miten upealta tuolla näytti. Siellä täällä on hieman korkeammalle nousevia katselupaikkoja, joista näkee puistoa laajemmalta alueelta.


Ihanan tunnelmallisia pitkospuita pitkin pääsee sukeltamaan alppiruusuviidakkoon.Atsaleametsä


Kommentit

  1. Tuonne täytyy joskus päästä näkemään. Alppiruusut ovat ihania.
    Kauniita kuvia on vaikka "vain kännykällä".

    VastaaPoista

Lähetä kommentti